Ha Ön a nyár végén szomorúan vette tudomásul, hogy kerti bútorai elhasználódtak az évek során, akkor ez a pár sor Önnek szól! Még éppenhogy csak elraktuk az asztalt és székeket a nyári használat után, ám érdemes előre gondolkodni és már most böngészni az időjárásálló bútorok között. Kerti bútor télen – Ön milyet venne jövő tavasszal? 

Telített fa, thermofikált bútorok

telített faanyag előállításánál első lépésként vákuumos kezeléssel eltávolítják a fából a nedvességet, majd ezt pótolják a biológiai favédő oldattal, amit nagy nyomással juttatnak be a rostok közé. Így a fa fizikai tulajdonságai nem változnak, szerkezete masszívabbá válik.

thermowood-ot korábban csak padló- és falburkolatként használták, ám mára már kültéri fa bútorok alapanyagaként is megjelenik. A tartósítási eljárás lényege, hogy egy összetett hőkezelési eljárás során a faanyag pórusait lezárják, így nem tudnak megtelepedni benne a gombák, élősködők.

Mindkét módszerrel olyan alapanyagot kapunk, ami ellenáll a nedvességnek, az UV-sugárzásnak és a hőingadozásnak is. Ha az Ön kerti bútora ezen anyagok valamelyikéből készül, biztos lehet benne, hogy hosszú éveken át gondtalanul élvezheti a kényelmüket.

Fa- és rattan hatású kerti bútorok

Akik szeretnének könnyebben mozgatható bútorokat, azok UV- és időjárásálló kerti bútorok közül választhatnak. Ezek, bár műanyagból készülnek, mégis visszaadják a nád és a fa látványát. Ha a szépség mellett fontos a környezet védelme is, akkor keresse az újrahasznosított műanyagból készített termékeket. Könnyűek, szépek és egyszerűen tisztán tarthatóak.

Időjárásálló kerti bútor télen is a szabadban

Az időjárásálló bútorok nemcsak azoknak jó választás, akik nem akarnak bajlódni a tárolással, hanem azoknak is, akik szeretnék egy bögre forralt borral a kezükben a szabadban élvezni a téli táj szépségét. Amikor tiszta az ég egy téli estén, csodálja meg Ön is a csillagokat a szabadban ülve. Nem kell ehhez más, csak egy jó kerti bútor, egy puha pléd, forró ital és jó társaság!