irodabútor

A környezet nem csak a kollégák miatt fontos

Igaz, hogy a kutatások szerint az egyik legnagyobb motivációt még mindig az anyagi juttatások jelentik – ami nem meglepő, hiszen pénzből élünk és ebből tudjuk megvalósítani a vágyainkat. De vannak olyan vélemények, amelyek szerint ez csak arra elég, hogy fecskendővel oltsunk tüzet, mert hosszú távon nem kínál megoldást arra, ha valaki elégedetlen.

Éppen ezért a munkavállalók lojalitásának kivívásához ezen kívül más módszereket is segítségül kell hívnod. Ez lehet a dicséret, a jól kiépített, összetartó csapat, a folyamatos fejlődési lehetőség, a rugalmas munkaidő vagy az irodai környezet.

irodabútor

Mert a berendezés igenis sokat számít. Részben azért, mert sokat hozzátesz a pozitív benyomáshoz, ha az embereket egy letisztult, stílusos enteriőr fogadja. Persze a látvány csak az egyik szempont – de nem feledkezhetsz meg róla, hiszen akkor is kiemelt szerepe van, amikor ügyfelek érkeznek hozzátok.

Az ülés fontos – kezdd a széknél

A kollégáid részéről a külcsín csak a dolog egyik része. Sokaknak ennél lényegesebb a kényelem és a praktikum. Nagyban megkönnyíti a munkát például, ha olyan íróasztaluk van, amin kényelmesen elférnek, amikor iratokat kell rendezniük vagy elég fiók áll rendelkezésükre a rendszerezéshez.

A másik gyakran használt irodabútor, a forgószék kiválasztása előtt szintén több jellemzőt vegyetek figyelembe. Mielőtt azt gondolod, mindegy, melyik mellett döntötök, jusson eszedbe, hogy aki a cégnél dolgozik, az a napja jelentős részét ebben tölti. Ha valaki görnyedten ül a gép előtt, annak hamar fájdalom jelentkezhet a derekában és  a hátában.

irodaszék

Ez egyrészt kellemetlen érzés, másrészt elvonhatja a figyelmet a munkáról – ezzel csökkentve a hatékonyságot, mert nehezebben megy majd a koncentráció. Hosszú távon pedig ennél komolyabb problémák is felmerülhetnek – ami a cég szempontjából sem jó.

Az iroda berendezésekor tehát a külcsínen kívül vegyétek figyelembe az ergonómiát és a kénylemet. És persze számoljatok a helyiség méretbeli adottságaival; ezek alapján törekedjetek a minél jobb térkihasználásra.