A Bestway cégcsoport legfontosabb termékei a medencék. Ezeken belül a cég fő profilja a magáncélra gyártott kerti medencék gyártása, valamint kereskedelme. Céljuk, hogy a kertes házzal rendelkező családok számára is elérhető legyen az igazi, színvonalas medence, hogy az udvarokban is kényelmes, akár süllyesztett kialakítású, akár masszív mobilmedencék megfelelő színvonalon szolgálják a családokat. A cég kínálatában így jelen vannak a gyorsan felállítható medencék, a legkisebbektől a legnagyobbakig, és a téliesíthető megoldások is, amelyek azonban mégsem azonosak a drágán kialakítható kerti medencékkel, melyeknek megépítésük és burkolásuk drága és körülményes. A Bestway által kifejlesztett megoldás azonban ugyanazt a minőséget és kényelmet nyújtja. A Bestway üzletpolitikájában szerepet játszik a kedvező ár is, céljuk, hogy jó ár-érték arányban kínálja termékeit. A Bestway medencék tervezése során komoly figyelmet kapott a biztonságos kialakítás és a gyors és egyszerű használat.

bestway medence

Az utóbbi időben alaposan megtervezett, és ötletesen kivitelezett gyermekmedencékre fókuszált a cég. Ezek mellett a termékek mellett azonban megmaradtak a nagy méretű kerti medencék is.

Bestway medence fajták

Gyorsan felállítható mobilmedencék

Felfújható peremű, gumifalú medencék

A felfújható peremű medencék nagyon könnyen és gyorsan felállíthatóak. Egyszerű és praktikus megoldás lehet a gumifalú kerti medence, ha a medencének nincs állandó helye a kertben vagy a teraszon, azonban szeretünk a szabad ég alatt fürödni. A gumifalú medencék felállítása nem bonyolult feladat, hiszen csak egyenletes fű vagy betonfelületre lesz hozzá szükségünk, így aztán kertben, teraszon is felállíthatjuk.

A gumifalú medencék változatos méretben és színben vásárolhatóak, ráadásul a gyerekmérettől a felnőtteknek szánt, akár 4000 literes medencéig vásárolhatunk belőlük. Kiváló instant megoldás lehet a nyári délutánok, kerti partik feldobására, kellemes hűsölésre. A gumifalú medencék nagy előnye, hogy könnyen kezelhetőek, és nem foglalnak sok helyet, ráadásul mobilak.

Bestway medencék

Előnynek és hátránynak foghatjuk fel, hogy ez a medence nem téliesíthető. Mégis inkább előny, hiszen konkrét helyzetekre használjuk, azért vásároljuk meg, mert nem kell neki állandó helyet biztosítani, és karbantartása sem bonyolult. Hátrányként szokták emlegetni a medence sérülékenységét. Azonban egy jó minőségű medence sokáig használható, nehezen sérül.

A Bestway a legkisebbeknek szánt, 152×38 cm-es “első puhafalú medencém” elnevezésű gumimedencéket is árul, vidám színekben, kényelmes kialakítással. De például a Santa Cruz fantázianevű medence 457×107 cm-es felfújható peremű medence, amely egy nagyobb felnőtt társaság számára is kényelmes fürdőzést biztosít.

Fémvázas medencék

A fémvázas medencék felállítása szintén egyszerű. A fémvázat összeszereljük, majd ráfeszítjük a medencefóliát. Majd be kell kötnünk a víztisztítót, és jöhet a víz. Ez a medencetípus jellemzően 30 perc alatt szerkezetkész. A Bestway fémvázas medencéire jellemző, hogy nagyon erős anyagból készülnek, sőt, általában szöveterősítéssel gyártja le a Bestway a medencefóliákat. Ez azt jelenti, hogy két fóliaréteg közé szőtt anyag került, ezáltal megnövekszik a medence fóliájának szakítószilárdsága.

Bestway Fast Set felfújható peremű medence
Bestway Fast Set felfújható peremű medence

A Bestway fémvázas medencéi lehetnek max, vagy deluxe kivitelezésűek. A deluxe fémvázas medencék erősebb anyagból készülnek, persze ez nem jelenti azt, hogy a max kategória termékei ne lennének hosszú távra tervezett, igényes minőségű medencék. A fémvázas medencék a gumifalú társaikhoz hasonlóan mobil medencék. Nem süllyeszthetőek, a földfelszínen kell felállítani őket, és nem téliesíthetőek. Ki lehet őket egészíteni fertőtlenítő rendszerrel, víztisztítóval, így sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lehet ezeknek a mobil medencéknek a használata. A Bestwayre kifejezetten jellemző az átgondolt és innovatív fertőtlenítő és víztisztítórendszerek gyártása.

bestway medence

A fémvázas vagy fémpalástos medencék

Fém fóliás medencék a medenceépítés egyik legkorszerűbb, hatékony, mégis kedvező árfekvésű módjának számítanak. Ez a Nyugat-Európában elterjedt, kedvelt technológia kiváló megoldást nyújt arra, hogy igazi, beépített, téliesíthető kerti medencénk legyen, anélkül, hogy komoly költségen építtetnünk kelljen egyet. A technológiát a Közép-Európai időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva tervezték meg. Ez azt jelenti, hogy jól alkalmazkodik a nagy hőmérséklet ingadozáshoz, és a fagyhoz is.

Felállítása gyakorlatot igényel, de a gyári fóliabélés valamelyest könnyedséget ad a telepítéskor.

Bestway medencék

A fémvázas medencék oldalaként szolgáló galvanizált fémlemez merevvé és szilárddá teszi a medencét, kitámasztást adva a medencetestnek. A fémpalástos medencék lényege, hogy vízzáró rétegként fólia kerül kialakításra, amely a föld vagy beton, és a fémből készült medencetest között helyezkedik majd el. Ezek a medencék süllyeszthetőek, így a hagyományos kerti úszómedence is megvalósítható általuk, de a földfelszínre is állíthatjuk őket.

A vizet nem kell cserélnünk egy ilyen medence esetében, hiszen megfelelő vegyszerezéssel, erre a célra gyártott anyagok használatával és szűréssel tisztán tarthatjuk azt. A süllyesztett medencék téliesítéséhez is szükséges a megfelelő vegyszerezés, takarás.

A fémpalástos medencék kerek és ovális kialakításban érhetőek el. Bármilyen kertben mutatós és hosszútávon kényelmesen használható állandó medence alakítható ki ezzel a medencetípussal.  A földbe süllyesztve telepíthető, acélfalú, belsőfóliás medencék kiváló megoldást nyújtanak tehát a kerti medencére vágyó családok problémájára. Gyorsan és viszonylag könnyen, költségkímélően telepíthető, teljesértékű, téliesíthető medencéhez jutunk általuk.

Bestway Steel Pro Max fémvázas medence
Bestway Steel Pro Max fémvázas medence

A Bestway medencék anyaga

Bestway medencék három típusba sorolhatóak. Fast Set néven vásárolható, rugalmas falú, felfújható peremű gumimedencék a legegyszerűbb és legpraktikusabb medencék. Anyaguk azonban meglepően ellenálló. A Fast Set családba sorolható felfújható peremű medencék TriTech technológiával, 3 rétegű vinyl anyagból készültnek, esetükben a medencetest 2 PVC réteg közé laminált poliészterhálóval rendelkezik.

Bestway medencék

A Steel Pro MAX, a csővázas medencék egyik innovatív módon kialakított ellenálló típusa. A Steel Pro Max medencék anyaga porszórt rozsdamentes acélkeret, amely szilárd és tartós kivitelezés.

A TriTech technológiával készült medencetest pedig nagyobb víznyomásnak is képes ellenállni, mint az átlagos, hasonló medencék.

Az UV-sugaraknak, de a klórnak és más vízkezelő szereknek is kiválóan ellenáll ez az anyag. Így a keret és a medencetest által alkotott kiváló kombináció garancia a stabilitásra és a hosszú élettartamra.

A Power Steel Deluxe fémkeretes medencék rozsdaálló acélvázzal rendelkeznek, ezáltal nagyobb a teherbírásuk, melyet a PVC és 3 rétegű poliészter falú medencetest csak fokozni tud.  A Bestway által kifejlesztett technológiának köszönhetően a poliészter egyfajta hálós védelmet képezve erősíti a medencetest szilárdságát, valamint tartósságát.

Bestway Power Steel fémkeretes medence
Bestway Power Steel fémkeretes medence

A medence karbantartása

A téliesíthető, süllyeszthető medencék esetében vízkezelésre van szükségünk, hiszen a vizet nem cseréljük, mint a kisebb mobilmedencéknél. A vízkezelés alatt vízforgatást, valamint a víz szűrését és tisztítását értjük.

A medencékhez szükséges szűrőberendezések között találhatunk kvarchomok szűrőket, vagy műanyag betéttel felszerelt szűrőket, valamint léteznek szivacsbetétes szűrők is.

A megfelelő vízminőség biztosításához azonban a vegyszeres kezelés is nélkülözhetetlen. A vegyszerezésre azért van szükség, mert a vizet fertőtleníteni, algamentesíteni kell, és a pH-értéket is be kell állítani ahhoz, hogy a víz ne algásodjon el, és elkerüljük a különböző fertőzéseket. A teleltetéshez is szükséges vegyszert alkalmaznunk, el kell kerülnünk ugyanis a vízkövesedést, mert a téliesítés során a medencében hónapokig áll a víz, ez pedig vízkezelés nélkül vízkövesedéshez vezetne. A téliesítő vegyszerek csökkentik a vízkőkiválást, valamint algagátló hatóanyaguk révén segítségükkel az algásodást is megelőzhetjük.

A Bestway medencegyártó cég ismert innovatív medenceszűrő és medence karbantartó eszközeiről, melyek tényleg hatékonnyá, és szerencsére egyszerűvé teszik a medencék karbantartását, vízkezelését.

bestway medence