A Curver, vagy Keter, több mint hatvan éve foglalkozik igényeink maximális és minőségi kielégítésével, nem csak a mindennapi konyhai eszközök, a tárolás kellékei, hanem immár a kerti eszközök területén is. A márka ismertségének az oka megbízhatósága. Műanyag termékei jó minőségűek, praktikus, ötletes, és designos kialakításúak. Okos formatervezés, stílusosság és masszív anyagok jellemzik a márkát. Ennek ismeretében tudjuk, hogy a kerti bútor kollekciójuk sem fog csalódást okozni.

A Curver kerti bútorok nagy része műrattan, vagy technorattan bútor. A cég azért fejlesztette ki ezeket a termékeket, mert szerette volna elérni azokat a vásárlókat, akiket szépérzékük, stílusérzékenységük a méltán népszerű, azonban kissé drága és kényes, sok odafigyelést igénylő rattan kerti bútor felé húz, azonban a stílust és a komfortos használhatóságot, időtállóságot mégis valamilyen okos megoldással szeretnék összeegyeztetni. Ez az okos megoldás lett a technorattan bútor.

A műrattant polyrattannak is nevezik. Egy mesterségesen előállított fonott mintás anyagról beszélünk, amely polietilénből készült, általában stabil, de könnyű alumíniumlécek köré szokták tekerni ezeket a polietilén szálakat, ezzel érve el a fonott hatást.

A műrattan bútor ránézésre teljesen olyan, mint az igazi rattan. Azonban ellenállóképességben nem hasonlít a két anyag. A polyrattan ugyanis UV-álló, teljesen vízálló, és jól alkalmazkodik a különböző időjárási tényezőkhöz. Robusztusak és kényelmesek, jó teherbírásúak és tartós színintenzitással rendelkeznek.

Karbantartásuk egyszerű, elég csak melegvizes ronggyal áttörölgetni őket. Persze ha sokáig szeretnénk megőrizni jó állapotukat, alkalmanként azért nem árt letakarni őket. A műrattan bútorok párnái vízállóak, azonban színüket érdemes megóvnunk, ha szeretnénk megőrizni a párnahuzatok színének szépségét, akkor ne tegyük ki azokat rendszeresen közvetlen napfénynek. Maga a bútor azonban UV-álló.

A műrattan bútorok színválasztéka általában a fehér, tejeskávé és más bézses-barnás árnyalatok, valamint a szürke és a fekete színek skáláin mozog. Akár balkon szettet szeretnénk, mert szükségünk van egy kellemes kis asztalkára, hozzá néhány kényelmes székre a reggeli, erkélyes kávézásokhoz, hogy szépen induljon a nap, akár egy nagy teraszon rendeznénk be egy kényelmes szabadtéri nappalit, a Curver műrattan bútorai rendelkezésre állnak. Étkezőszettet vásárolhatunk az udvarba, vagy néhány napágyat a kerti medence mellé? Többféle stílusban, formavilágban elérhető szettek közül választhatunk, melyek eleganciája a rattan bútorok szépségével azonos. Modern, vagy kissé ívesebb, rusztikus formákra vágyunk? Bármelyik típus rendelkezésünkre áll.

A Curver Lifestyle néven futó kültéri termékei között találhatunk egyenes és szögletes vonalú bútorokat, de a mediterrán vagy klasszikus stílus világát idéző kanapét, asztalt, érkezőt is!

Curver kerti asztal

A Curver kerti asztal lehet klasszikus műanyag, de polyrattanból készült darabot is találunk. Választhatunk kis, kávéházi kerti asztalt, amely egy kisebb erkély kitöltésére is ideális. Kicsi, kecses, kompakt darabot, melynek íves lábai az asztallap közepe alatt futnak össze. De szögletes kis polyrattan asztalt is találunk a kínálatban, amely modern vonalvezetésével divatossá varázsolja kis kerti zugunkat, de persze bármilyen stílusú széket választhatunk hozzá. A Curver kerti bútorai esetében számíthatunk arra, hogy masszív anyagból készült, megbízható darabokhoz jutunk általuk. Legyen az hagyományos műanyag, vagy épp műrattan asztal, abban biztosak lehetünk, hogy annak erős szerkezete, masszív tartása kényelmes használatot biztosít. Nem fog kilöttyenni a reggeli kávé, vagy épp az esti bor, csak mert az ingatag asztal túloldalára épp rákönyökölt valaki. Nem kell pánikszerűen rohanni, kétoldalt lefogva az asztalt, ha épp egy nagyobb adag ételt készül valaki rápakolni. A Curver kerti asztala bebizonyítja számunkra, hogy a műanyag is lehet használható, sőt, annak kell lennie!

Lisa műanyag kerti asztal
Lisa műanyag kerti asztal

A Curver kerti asztal lehet 6-8, de akár 12 fős is, ugyanis kinyitható változatok is léteznek, úgy, mint ahogy azt a hagyományos asztalok esetében már megszoktuk. A Curver kerti asztal lehet fa hatású, melynek felületkialakítása a természetes faanyagra emlékeztet, lábai, kerete pedig a rattan hatását idézi. De lehet egyszerű kerek, vagy ovális formájú kerti asztalunk is. Attól függően, hogy hova szánjuk, nagyobb teret kitöltő, nyári családi ebédekre szánt nagy, széles asztalt is választhatunk, amely a kertünk középpontja lesz. Mind az elrendezés, mind a méret hatására vonzza majd a szemet. Ehhez azonban olyan formatervezésűt válasszunk, amely illik a többi kerti bútorhoz, amely kiegészíti, sőt, meghatározza majd teraszunk stílusát. Szerencsére a Curverre jellemző az igényes és átgondolt formatervezés, az időtálló és praktikus kialakítás, megbízható anyagok felhasználása mellett kreatív, mégis minden esetben elegáns bútorok jellemzik a márkát, mely megváltoztatja a műanyag bútorokról alkotott képünket.

A kerti asztal lehet skandináv hatású is, ezt a megjelenést a lábak formája és elrendezése határozza meg. Azonban az egyszerűen stabil, szögletes asztalok is a megszokott eleganciát közvetítik. A Curver Baltimore szettjei viszont a fokozottan nagy teherbírású, keresztpánttal erősített, különösen vastag és stabil típust testesítik meg.

Curver kerti szék

Mik az elvárásaink egy kerti székkel szemben? Egyrészt legyen stílusos, mivel a bútorok formatervezése meghatározza az egész terasz hangulatát. Másrészt legyenek a kerti székek kényelmesek, hogy komfortos legyen használatuk, szívesen töltsük bennük ülve az időnket, akár egy kellemes beszélgetésről, esetleg grillvacsoráról, vagy könnyű, nyári koktélozásról legyen szó. Milyen elvárásunk van még? Például egy kerti szék legyen ellenálló. Mert felmásznak rá a gyerekek, mert szeretjük a szabadban tölteni az időt, ezért gyakran használjuk. Mert nem akarjuk évente cserélni őket. A Curver kerti székei minden elvárásnak megfelelnek. Vannak magas és alacsony háttámlás, karfás és karfa nélküli székei. Találhatunk skandináv stílusút, vagy fa hatású, bordázottat is közöttük, de akár fonott, kerti fotelre hajazó elegáns darabot is. Azonban a hagyományos kerti étkezőszékek megjelenése is tükrözi azt a magas színvonalat, amelyet a cég képvisel. Nem fogunk csalódni benne. Például az egyszerű, spring kar támasztós műanyag kerti szék formatervezése is egyszerre emlékezet a hagyományos, már megszokott, egyszerű kerti székekre, miközben modern designnal ötvözve gondolja őket újra. A kerti székek kialakításuknál fogva kényelmesek, ennek egyik oka a stabilitásuk, hiszen könnyedén megtámasszák testünket. Emellett a formatervezésük is a kényelmes használatot támogatja. És hogy mi a helyzet az ellenállósággal? A Curver bútorai masszívak, UV-állóak, de esőben és fagyban is szabadtéren lehetnek.

Tisara kartámaszos műanyag kerti szék
Tisara kartámaszos műanyag kerti szék

A Curver kerti garnitúra

California 3 seater kerti bútor garnitúra
California 3 seater kerti bútor garnitúra

A kerti garnitúra lehet étkezőszett vagy balkonszett, de ülőgarnitúra, L-alakú kanapé is, hozzátartozó kültéri puffokal, dohányzóasztallal. Egy monumentális kerti garnitúrával kitölthetjük az udvarunk vagy nagyobb teraszunk által nyújtott teret úgy, hogy lehetőséget nyújtunk arra, hogy egy nagyobb társaság minden tagja kényelmesen elférjen az általunk berendezett kültéri álomnappaliban. A kerti garnitúra lehet légiesebb, könnyedebb megjelenésű is lehet, ha például lábakon álló, nem zárt karfával kialakított szettet választunk.

A robusztusabb megjelenésű, karfás, vagy épp karfa nélküli kanapék modern megjelenést és monumentális hatást biztosítanak, mely eleganciával párosul. A kerti bútorokhoz tartozó kültéri párnák lágyítják azok megjelenést, és garantálják a kényelmes pihenést. Persze kisebb helyre választhatunk praktikus, viszont szintén elegáns, kényelmes és stílusos balkonszetteket is, melyek sikkessé teszik erkélyünket vagy kisebb kertünket. A szögletes kerti kanapészett, balkonszettek előnye, hogy ötletes és praktikus rejtett tárolási lehetőséget is biztosítanak számunkra.

curver corfu set kerti bútor garnitúra