Valószínűleg nem kell tartanunk attól, hogy a kertünk egyik új elemére feleslegesen adtunk ki a pénzt, ha a következő 5 kérdést megválaszoljuk, mielőtt elindulunk a beszerzőkörútra.

Erre az 5 kérdésre jobb, ha tudjuk a választ az otthoni játszótér kialakítása előtt

Mivel szeretnek játszani a csemeték?

Teljesen triviálisnak látszik a kérdés, de sokan hajlamosak egyszerűen magukból kiindulni és azokra az időkre visszagondolni, amikor még ők koptatták a játszótér egy-egy darabját. Lehet, hogy a szülők odavoltak a hintáért vagy a libikókáért, de a gyerekeik inkább a csúszdát vagy a mászókákat szeretik.

Ha tanácstalannak érezzük magunkat, akkor kérdezzük meg a lurkókat – ez a legegyszerűbb megoldás, hiszen nekik vesszük. Amennyiben meg akarjuk őket lepni, akkor kérjük ki az óvónők véleményét, biztosan szívesen látnak el minket tanáccsal.

Erre az 5 kérdésre jobb, ha tudjuk a választ az otthoni játszótér kialakítása előtt

Mekkora hely áll rendelkezésünkre?

Különösen akkor fontos ez a szempont, ha kisebb udvarunk van. Gondoljunk arra, hogy a jó idő beköszöntével kiköltöznek a kerti bútorok (hintaágy, asztal, kanapé) is. Az ezek által elfoglalt helyet ne vegyük számításba – ugyanez érvényes az ideiglenesen felállított medencére.

Hova tegyük?

Különösen a melegebb napokon nem mindegy, hol kapnak helyet az otthoni játszótér elemei. Hiába adunk a kicsikre baseball sapkát, és kenjük le őket naptejjel mielőtt kimennek. Jobb, ha biztosra megyünk és a homokozót, hintát vagy a kis csúszdát az udvar egy árnyékos pontjára tesszük.

játszótér

Hol fogjuk tárolni?

Gondolkodjunk előre. A műanyagból készült darabokat nem hagyhatjuk kint a zord időben. Van elég helyünk a garázsban vagy a lakás más pontján, amikor az elpakolására kerül a sor? Természetesen vannak olyan termékek, amiket nyugodtan kint hagyhatunk – például egy fából készült hintát.

Erre az 5 kérdésre jobb, ha tudjuk a választ az otthoni játszótér kialakítása előtt

Kell-e gondoskodni a karbantartásáról?

A fából készült termékekre érvényes, hogy ki vannak téve az időjárás, a gombásodás és a rovarok pusztításának. Ezt megelőzhetjük a megfelelő ápolással, vagyis a fa beeresztő olaj használatával. Ezen kívül ellenőrizzük időnként a csavarkötéseket: ha lazulást tapasztalunk, akkor erősítsük meg.