Könnyed vacsora ötletek a család lenyűgözéséhez

Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked két könnyű vacsora receptjét, amivel gyorsan letudhatod a főzést.
Könnyed vacsora ötletek a család lenyűgözéséhez

A tortilla mindig kihúz a bajból

 

Tudod, hogy hányféle wrap létezik a világon? Nos, mi nem számoltuk meg egész pontosan, de nehéz is lenne, hiszen annyi lehetőséget hagy a fantáziának. Gyakorlatilag bármit beletehetsz, feltéve, hogy az összetevők passzolnak egymáshoz.

 

Első körben nem is kell hozzá más, mint egy csomag tortilla lap és a kedvenc salátád. Ez fogja képezni az alapot a wraphez.

 

És hogy mit tehetsz még hozzá? Nos, ha a húsos ételeket kedveled, akkor kisüthetsz egy kis csirkemellet serpenyőben, majd csíkokra vágva már mehet is a tekercsbe. Elkészítheted bundában vagy akár pácolva is, mindkettő remekül illik a salátához.

 

Meat and vegetables wrapped in a tortilla

 

Szereted a különböző halételeket? Kapj le a boltban a polcról egy doboz tonhal konzervet vagy pástétomot és már keverheted is a salátába, így egy isteni, halas vacsorát tálalhatsz majd a családod számára!

 

Ne feledkezz meg a szószokról sem, hiszen ezek remekül kiegészíthetik a tortillát. Ha nincs kedved kevergetni, megveheted készen is. De egy kis tejföl és majonéz segítségével könnyedén készíthetsz tartárt, vagy akár egy kis paprikás szószt is összeüthetsz joghurtból.

 

A műveletek ráadásul nem vesznek igénybe többet, mint fél óra. Így mindenki jól fog lakni és neked sem kell túlhajszolnod magadat.

 

Ananászos csirke, az egzotikumok rajongóinak

 

Ez már egy fokkal nehezebb, mint összedobni egy kis tortillát, de ne aggódj, az ananászos csirke sem olyan nagy ördöngösség.

 

Lássuk a hozzávalókat!

 

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 ananász
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 citrom
  • Currypor
  • 2 dl kókusztej
  • Fűszerek ízlés szerint

 

Vágd fel a hagymát apró kockákra, majd zsiradékon pirítsd meg egy kicsit és szórd rá a curryport. Amíg a hagyma készül, mosd meg a csirkemellet és vágd fel egyenlő kockákra az étkezőasztalon. A hagymával és a curryvel elkeverve pirítsd meg egy kicsit a húst, majd öntsd rá a kókusztejet. Adj hozzá egy csipetnyi sót és némi fűszert, végül ebben a fűszeres lében hagyd megpuhulni a csirkét.

 

Funchoza with chard and cashew in bowl on board top

 

Amíg elkészül, hámozd meg és szeleteld fel az ananászt. Ha már puha a husi, akkor tedd bele az ananászt ás főzd még néhány percig.

 

Tálalhatod hasábburgonyával vagy rizzsel, attól függően, hogy a családod melyiket preferálja inkább.

 

Ezekkel a receptekkel tuti befutó leszel még akkor is, ha elfáradtál a sűrű teendőid közepette. A mosogatást pedig bátran rábízhatod valamelyik családtagra, elvégre te már megtetted a magadét azzal, hogy vacsorát készítettél nekik. Inkább add át magad a jól megérdemelt pihenésnek!

 

 

Egy jó vacsora nem mellőzheti a megfelelő környezetet sem. Ha még nincsen étkezőasztalotok, vagy most kellene éppen lecserélni, tekintsd meg kínálatunkat! Egy hangulatos asztal körül igazán kellemes élmény lesz elfogyasztani az ínycsiklandozó vacsorát.