Örök célunk, hogy a környezetünkkel harmóniában legyünk, különös tekintettel az otthonunkra. Ezt az energia áramlás optimalizálásával érhetjük el, és ebben nyújt segítséget a Feng Shui, mint életfilozófia.

Korábban nagy divat volt a keleti térrendezés alapelvei szerint berendezni az otthonunkat. Pénzérmét tettünk a küszöbre, a tükröket a megfelelő irányba fordítottuk és az ágyunkat is áttoltuk a ház megfelelő sarkába. Ma a nagy lendület kissé megtorpant, de a lakásukat folyton csinosítani vágyók ihletet meríthetnek belőle még mindig.

Zen balanced stones stack with plumeria flower
Zen meditation spa relaxation background – balanced stones stack with frangipani plumeria flower close up on sea beach

A fürdőben mérsékeljük a negatív energiákat

A fürdőszoba, mint vizes helyiség, speciális helyzetben van a lakás többi részével szemben, mivel itt nem “feltöltünk”, hanem semlegességre törekszünk a berendezéssel.

Kedvezőtlen elhelyezése, a berendezésben rosszul megválasztott színek, formák okozhatnak bajt: a vízzel kifolyhat az életünkből a pénz és eláraszthat minket a boldogtalanság.

Ám ha a meglévő helyiség összképén finomítunk, elérhetjük, hogy lakásunk ezen területén is harmónia legyen.

bath and spa with peony flowers beauty products towels
bath and spa with peony flowers beauty products towels

A Feng Shui térrendezési tudománya az 5 alapelem szerint csoportosítja az alkalmazható stílusokat: Tűz, víz, föld, fém és fa.

Tűz: A nap szárító és átalakító energiáját használja. Fürdőbe nem ajánlott, mert a víz ellensége.

Víz: Nyugalom, mélység. Színe a kék, de a hideg árnyalatokat meleg színű bútorokkal ellensúlyozhatjuk.

Föld: A befogadást, termékenységet, aratást szimbolizálja. Energiája nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil. Növények, illetve sárgásbarna, barna burkolat elhelyezése erősíti a Föld-hatást.

Fém: kemény, harcias, befelé forduló energia. Lekerekített formák és színe a fehér, szürke, ezüst.

Fa: Az ébredő természetet szimbolizálja, élő növények jelképezik leginkább. Színe a zöld, mintája a növény-motívumok.

Egyes berendezési tárgyakkal az alapelemeknek megfelelő oldalt erősíthetjük. A cél az ember és környezete közötti harmónia elérése.

A bamboo grove.
A bamboo grove. Can be used as background

Mindezt annak az érdekében, hogy a pozitív energiák szabadon áramoljanak az otthonunkban, a negatívakat pedig minél inkább visszaszorítsuk.