Elsőre ez kicsit „kínai” lehet, de tegyünk egy próbát!

Nem szükséges lakberendező/szakértő segítségét kérnünk, ahhoz, hogy kissé átalakítsuk a szobákat, elég egy kicsit mélyebben beleásni magunkat a tudományágba.

Mire érdemes odafigyelni, hogy a fürdőszobád a harmónia szigete lehessen?

Bagua térkép…az meg mi?

Ez egy igazi iránytű, segít abban, hogy helyesen be tudd tájolni a fürdőszobádat, de alkalmazható a lakás egész területére is.

A lényege, hogy a teret a bejárati ajtóval szemben állva- vagy éppen a kívánt szoba bejárati ajtajával szemben állva- 9 egyenlő négyzetre osszuk fel, centiméter pontossággal, természetesen kezdő feng shui alkalmazóként beleférnek a csúsztatások, elég, ha körülbelül eltaláljuk az arányokat.

A különböző négyzetek, különböző területeket képviselnek életünkben; emberi kapcsolatok-karrier, önművelés-tudás, egészség-család, gazdagság-siker, hírnév-pénz, szerelem-házasság, alkotókészség-gyerek, segítőkész emberek-utazás.

Soha ne csöpögjön!

A vizes helységek komoly kihívások elé állítják a feng shui hívőket, ugyanis a vagyon, pénz, karrier, a huncut víz elem miatt könnyen kiszökik a csatornán.

Ha a mosdó csapunk csöpög, ha a WC-tető nincs lecsukva, ha a fürdőszoba bejárati ajtaját nem zárjuk, vigyázzunk, nem számíthatunk mesés gazdagságra!

A fürdőajtóra kívülről szerelt nagy tükör segít a rossz energia elnyerésében/visszaverésében, különösen fontos ez, ha a fürdő bejárati ajtaja a lakás bejárati ajtajával szemben helyezkedik el.

A vörös segít

A vörös szín segíti a jó chi/ hasznos energia áramlását és megvéd. Fürdőszoba tekintetében alkalmazzuk ezt a színt pl. a szőnyegünkön.

Meggátolja, hogy a pénz kifolyjon a kezünk közül, még akkor is, ha véletlenül párunk elfelejti lecsukni a WC tetőt.

Életet a fürdőbe

Az utóbbi időkben nagy népszerűségnek örvendő, impozáns bambusz tökéletes választás, ha fel akarjuk dobni a fürdőnket némi virágdekorációval. a feng shui szerint szerencsét hoz, valamint az élet, legyen az növényi mivoltában, vagy állatként- házi kis kedvenc-, mindig energikusabb, „feszesebb”, nyüzsgőbb, pozitívabb légkört teremt.

A gyertyák és illóolajok pedig, nemcsak az illatterápiával nyugtatják a lelkünk, de a fény a kínai filozófia szerint befogja, és elűzi a rossz szellemeket is.