Magyarország szintén tagja ennek a kezdeményezésnek, iskolákban, közoktatási intézményekben külön hangsúlyt fektetnek a víz védelmének jelentőségére, a víztisztítási folyamatok fontosságára.

Földünk 92,7 százalékát víz borítja, tengerek, óceánok, tehát sós víz. A fent maradó 2,8 százalék csupán az iható, édesvíz, ennek rohamos fogyása komoly aggodalomra ad okot.

Tehetsz érte, tehetsz ellene

A kollektív társadalmi problémákra, kollektív megoldásokkal kell válaszolni. Nem hunyhatunk szemet afölött, hogy Afrikában számos helyen egyáltalán nincs víz, a fejlődő országok nagy százalékában, pedig nincs elegendő tisztított víz, ez a népbetegségeken, gyermekhalálozási rátán is nyomon követhető.

Természetesnek veszed, hogy néha órákig ázol a fürdőkádban?

Néha elfeledkezel magadról és egy órán keresztül állsz a zuhany alatt?

Hajlamos vagy mosogatás közben még a legutolsó kiskanálra is hosszú perceken keresztül folyatni a vizet?

Figyelj oda, légy körültekintőbb, bár nem lehet minden pillanatban a világ és a társadalom problémáin rágódni, környezettudatos szemlélettel, kis életmódváltással, igenis bárki hozzájárulhat a környezeti elemek védelméhez!

„Ha majd kivágtátok az összes fát, kifogtátok az utolsó halat és megmérgeztétek az összes folyót,...

Modern megoldások, amikkel segíthetsz

Szerencsére a technikai vívmányok is egyre inkább igyekeznek a környezetvédelem szolgálatában állni.

Ha van rá lehetőséged szerezz be egy víztakarékos csapot, vagy zuhanyrózsát!

Rengeteg lehetőséggel találkozhatsz szembe a webshopok virtuális polcain ezek általában termosztáttal üzemelnek, ami nemcsak azért kiváló, mert meggátolja az esetleges forrázást, vagy hidegvízben álldogálást, valamint szabályozza a vízmennyiséget.

Ez egyrészt tökéletesen költséghatékony, másrészt a természetet is véded vele!