Amire a csillogáshoz és a higiéniához mindenképp szükségünk lesz: 20%-os ecet, szódabikarbóna és bórax (nátrium-tetraborát). Utóbbit a legegyszerűbben gyógyszertárakban, drogériákban tudjuk beszerezni.

 

Szappanlerakódás, vízköves csempe? Ecettel mind a múlté lesz!

Az ecet fantasztikus segítséget nyújt a háztartásban. Bizonyára sokaknak nem újdonság, de itt is érdemes megemlékezni az ecet intenzív erejéről, mely a csípős szagú savat az egyik legsokoldalúbb tisztítószerré avanzsálja. Fertőtlenítő, zsír- és vízkőoldó hatása miatt ideális mind a fürdő, mind a WC felületeinek tisztán tartásához – igazán univerzális szerről van szó!

Készítsünk be előre ecetes keveréket, és tároljuk szórófejes flakonban, hogy szükség esetén mindig kéznél legyen: ehhez két harmad rész vízre, egy harmad rész vízre lesz szükségünk. Az így előállított natúr tisztítószer kiválóan alkalmazható a szappanlerakódások, vízköves foltok, de még a penészfoltok eltávolításához is a fugákról, a zuhanyfülke felületéről, vagy épp a csaptelepekről.

Szappanlerakódás-vízköves-csempe-Ecettel-mind-a-múlté-lesz

Ecetes pezsgőfürdő – a dugulások ellen

Nem lesz szükség duguláselhárító szakemberre, ha a következő módszerrel rendszeresen megszabadítja a mosdó, fürdőkád lefolyóját a szennyeződésektől. Töltsön fel egy poharat szódabikarbónával, öntse a lefolyóba egy pohár 20%-os ecet társaságában – ezután erős pezsgést fog tapasztalni, ami azt jelenti, jó úton jár a hajszálak, ruhaszöszök feloldásában. Amikor a habzás mérséklődni látszik, öblítse le a savat forró csapvízzel. Ezzel a módszerrel egyben a baktériumoknak is búcsút mondhat.

Ecetes pezsgőfürdő – a dugulások ellen

Bórax: a hipó eredményességével, de kevésbé veszélyesen dolgozik

A WC-kagyló egyik legádázabb ellensége a vízkő, hiszen a WC lefolyót, ha nem ügyelünk a lerakódás eltávolítására, egyre tovább és tovább szűkíti. A bórax és a citromlé keveréke a hipónál környezetbarátabb, mégis hasonlóan megbízható vízkőoldó: a WC csészét öntsük fel meleg vízzel, belsejét pedig kenjük át a bóraxos tisztítószerrel. Hagyjunk neki két órát, majd súroljuk ki a csészét.

Ezzel nem csak vízkő-, hanem baktérium- és szagmentes toalettet is kapunk, ami ugyancsak fontos szempont a tisztaságérzet megteremtésében.

Ha segítettek tippjeink, ossza meg őket ismerőseivel!

Jövő héten a saját házunk táját járjuk körül, ugyanis bemutatjuk a Csapuniverzum csapatát és történetét. Addig is várjuk kérdéseit az info@geminiduo.hu e-mail címre!