Te is szeretsz otthon főzni a családdal, vagy a pároddal? Esetleg magányos tevékenységként űzöd ezt a mindennapos feladatot? A közösségi főzésnek olyan előnyei vannak, amelyek megérik, hogy feladd az önként, vagy szükségből vállalt konyhai magányt.

A szeretet receptje

A főzéssel egyébként is kifejezzük, hogy mennyire fontos számunkra a másik ember, de közös főzés közben jókat lehet beszélgetni, és nevetgélni is. Ráadásul minőségi időnek számít, ami igen nagy ritkaság a mai világban, ezért meg kell becsülni.

Lesz segítséged

Azért a lelki előnyökön túl ez is egy szuper hír, ugye? Sokkal könnyebb lesz a főzés, és hamarabb is végzel vele. Próbáld ki: teljesen más úgy elfogyasztani egy vasárnapi ebédet, hogy mindenki kivette belőle a részét, és megint más úgy, hogy csak magányosan kevergetted a levest.

Sőt, ha épp halaszthatatlan dolgod van, mekkora élmény lesz már, hogy rábízhatod a férjedre, barátodra, nagyobb gyermekedre a főzést, ugye?

Biztosíthatod a család egészségét

Ha a főzőtársaid látják, milyen alapanyagokból főzöl, akkor tudatosan elhintheted közöttük az egészséges életmód szeretetét. Van ennél nagyobb ajándék?

Mindez persze nem lehetséges úgy, ha a főzés számodra teher, hiszen akkor mindenki menekülni fog a konyhából.

Lelki támogatás

Miközben főzünk, elsimíthatóak a családi viszályok, apró személyes gubancok is, hiszen ez a cselekmény igényli tőlünk a tudatos jelenlétet. Figyeld meg: miközben kavargatod a főztöd, nem gondolsz a múlt árnyékaira, és a jövő rémei sem fenyegetnek, egyszerűen csak élvezed az életet.

Ráadásul ha átgondoljuk, hogy az egyes alapanyagok mekkora utat tettek meg addig, amíg a tányérunkba kerültek, elönt bennünket a hála, és elkezdjük jobban értékelni az életünket.

A főzés növeli a kreativitást

Ha monoton a munkád, akkor a főzés igazi kincs lehet számodra, hiszen itt kedvedre megcsillogtathatod a kreativitásodat. Próbálj ki bátran új ízeket, recepteket, és hagyd, hogy egyúttal az önbecsülésed is nőjön.

A főzés egyébként köztudottan boldogít, így kezdődő depresszió, szorongás esetén is segít abban, hogy újra derűsebben szemléljük az életet.

Véleményünk szerint közös főzés egyértelműen egy olyan tevékenység, amelyet mindenkinek meg kellene tapasztalnia.

Ha azt szeretnéd, hogy mások szeressenek együtt főzni veled, ügyelj a konyhád felszereltségének állapotára. Egy tiszta, modern konyhában mindenki szívesebben tölt időt, mint egy lepukkant, és elhanyagolt helyiségben.