Egy jó franciaágy kiválasztása az egyik legfontosabb a pihentető alváshoz. Kell a megfelelő alátámasztás a gerinc számára, legyen benne elegendő hely akkor is, ha nem egyedül használod és persze az sem árt, ha dekoratív. Ez rengeteg kitétel, nem igaz? Lehetséges egyáltalán az, hogy megtaláld azt az ágyat, ami mindnek megfelel? Határozottan igen.

Szóval, milyen a jó franciaágy?

Az első dolog, amit mindenki elvár egy franciaágytól, hogy tágas legyen. Elvégre mi másért vennéd meg, ha nem ezért? Viszont jó, ha tudod, hogy ezek között is vannak méretkülönbségek, így ennél konkrétabb meghatározásra lesz majd szükséged, amikor vásárolni indulsz.

Ezzel azért is fontos tisztában lenned, mert a határaidat nem csak a pénztárcád, de a helyiség méretei is befolyásolják. Elvégre biztosan nem szeretnél falat bontani az ágy miatt, nem igaz? Tehát, jobb, ha előkapod a mérőszalagot és csak utána kezdesz a legnagyobb ágyakról ábrándozni, ha már biztos vagy abban, hogy befér.

És persze ne feledd a jó franciaágy legfontosabb ismertetőjegyét sem, ami a kényelem. Kényelmes alatt azonban nem csak azt értjük, hogy jó puha, hanem azt is, hogy pihentető és nyugodt alvást biztosít a számodra. Erre egy túl puha vagy túl kemény fekhely nem alkalmas, mivel nem biztosítja a tested számára az optimális alátámasztást, ami ahhoz szükséges, hogy ellazulhasson.

Franciaágy ötletek – hogyan találd meg a tökéletest?

Mire figyelj még a vásárlás során?

Arról már beszéltünk, hogy mennyire legyen kemény az ágy. Az ideális keménységet természetesen neked kell majd megtalálnod. Ez viszont további kérdéseket vethet fel benned. Matracos darabot érdemes választani, vagy inkább olyat, aminek már van egy fix fekvőfelülete?

Ez nagyban függ attól, hogy az ágynak mennyire kell speciális igényeket kielégítenie. Ha komoly gerincproblémákkal küzdesz, vagy más egészségügyi gondokkal küzdesz, ami igényli a speciális matracot, akkor mindenképpen a rácsos ágyak közül célszerű választanod, amibe könnyedén beillesztheted azt a matracot, amire szükséged van.

Emellett a matracos ágy akkor is jó gondolat, ha a párodnak nagyon eltérőek az elvárásai a tiédtől. Lehet, hogy ő a pihe-puha, süppedős típust kedveli, míg te a memóriahabosra esküszöl. A franciaágyakhoz két matracra van szükség, így semmi akadálya annak, hogy a két oldalon eltérő legyen a  fekvőfelület keménysége és nem kell lemondanotok a saját igényeitekről.

A fentieken túl természetesen fontos ügyelned arra, hogy a hálószoba megjelenésébe illeszkedjen. Ha van egy alapvetően visszafogott, bézsre és a hozzá hasonló árnyalatokra alapozott helyiséged, akkor egy fenséges piros ágy, bármennyire is dekoratív önmagában, teljesen elrontja majd az összhatást. Törekedj a harmóniára és a háló legyen valóban az álmok birodalma.

Nem tudod, hol találhatnál jó minőségű franciaágyat? Látogass el webáruházunkba, ahol széles és jó minőségű kínálatból választhatod ki a legjobb darabot, ami leginkább illik a hálószobádba! A rendelést követően csak annyi a dolgod, hogy hátradőlj és élvezd a megérdemelt pihenést.