Unalmas házimunkából társasági élmény

A főzés összehozza a társaságot. Akár a családdal, akár a szerelmeddel, akár barátokkal veselkedsz neki, annyira nagy élmény lesz, hogy azon fogsz gondolkodni, miért nem próbáltad már korábban.

Ha gyakran főzöl együtt másokkal, mindannyiótoknak jobb lesz a kommunikációja, és még a köztetek lévő kapcsolat is megerősödik.

 Oké, azért figyelj arra, hogy ne legyen fejetlenség a konyhában. Először is kell egy főszakács, és a kis kuktáknak ki kell adni a feladatokat, hogy pontosan tudjátok, kinek mi a dolga.

 A főzés igazi csapatmunkává válik így, és az, hogy a konyhában össze tudsz dolgozni másokkal, az életed minden területére jótékonyan hat majd. Ám ügyelj arra, hogy ne legyél szigorú a gyerekekkel, és amennyire a recept engedi, hagyd, hadd kreatívkodjanak egy kicsit. A legkisebbeket sem kell kihagyni a dologból, felügyelettel simán tudják kevergetni a süti tésztáját, vagy épp a különböző krémeket.

 Ha pedig jó a társaság, akkor a hangulat is a tetőfokán lesz. Egy kis szaladgálás belefér a fakanállal, de azért teljesen ne menjen át játékba a főzés, mert könnyen odakozmálhat a finom vacsora.

 A gyerekek sokkal nyíltabbak ilyenkor, hiszen érzik, hogy szükség van rájuk, és sokkal szívesebben segítenek, mint gondolnád. Azért ne keverd össze a szezont a fazonnal, a segítségért cserébe lehetőleg ne adj nekik zsebpénzt. A baj az, hogy ebben az esetben nem lesz annyi köszönet a munkájukban, mint egyébként, mert a minőségre nem figyelnek, csak arra, hogy minél előbb befejezzék, és megkapják a fizujukat.

Ünnepnap

Ha eddig csak egyedül robotoltál a konyhában, és görnyedtél a tűzhely felett, akkor üde színt fog hozni a szürke, monoton mindennapokba a közös főzőcskézés. Ráadásul remek kikapcsolódás kicsinek és nagynak is.

 Ha azt szeretnéd, hogy mások szeressenek együtt főzni veled, ügyelj a konyhád felszereltségének állapotára. Egy tiszta, modern konyhában mindenki szívesebben tölt időt, mint egy lepukkant, és elhanyagolt helyiségben.