Így óvhatod meg a lakásod és a bőröd épségét a cicád karmaitól

A szabadon élő társaiknál kisebb gondot okoz

A macskákkal szívesen osztjuk meg az otthonunkat, azt viszont már kevésbé kezeljük jól, amikor karmaival kárt tesz a szívünknek kedves enteriőrben. Vagy éppen bennünk. Előfordul ugyanis, hogy a dagasztás már nem egy számunkra kellemes érzés, mert az ölünkbe kucorodva belemélyeszti a karmait a kedvenc ruhadarabjainkba – vagy a bőrünkbe, ezzel akár komolyabb sérülést okozva.

Felesleges lenne azon vitatkozni melyik rosszabb: az előbbi eset vagy az, amikor a bútoron koptatják a körmeiket – ami elsősorban a felnőtt macskáknál jellemző. Az igazság az, hogy ezekért a megmozdulásaikért még csak nem is haragudhatunk igazán, mert mindezt ösztönösen teszik. Ugyanezt csinálják a szabadban élő társaik is, csak ezt a műveletet természetes úton rendezik, például a fára mászással.

Így óvhatod meg a lakásod és a bőröd épségét a cicád karmaitól

A megoldás a egyúttal a lakás új kiegészítője lehet

A körömkoptatás iránti igényt természetesen nem szabad félvállról vennünk, mert ha túl nagyra nőnek a kedvencünk karmai, akkor azt vehetjük észre, hogy nem tud lemászni a függönyről vagy szabadulni a szőnyeg rojtjai közül. Természetesen azt sem támogatjuk, hogy továbbra is az otthonunk különböző berendezési tárgyait használja körömreszelőként.

A funny kitten standing showing his paws. Isolated. Siberian cat

A legjobb megoldást a rendszeres körömnyírás – vigyük el kozmetikushoz vagy állatorvoshoz, ha ezt nem merjük megkockáztatni –, illetve ha a kaparófabeszerzése jelenti. Utóbbi nemcsak a macskánknak lehet praktikus, hanem a szépérzékünket is kényeztetheti. A kínálatban ugyanis számos stílus és kivitel közül választhatunk, a diszkrét megjelenésű, kisebb daraboktól egészen a többemeletes, mintás változatokig.

A többfunkciós termékek általában játékos elemeket is tartalmaznak, így a kedvencünket könnyebben ránevelhetjük a kaparófa használatára. Bár ez inkább akkor működik, ha egyébként nincs tele a lakás a játékaival – ebben az esetben ugyanis nem biztos, hogy kitörő lelkesedéssel fogja fogadni a gyűjteménye legújabb darabját.

Így óvhatod meg a lakásod és a bőröd épségét a cicád karmaitól