Legyen jó minőségű, amit hazavisztek

Mivel a kicsi az első pár hónapban a napja nagy részét a gyerekágyában tölti, ezért a szoba berendezése során elsősorban az édesanya szempontjait kell figyelembe venni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg kell venni, amit az erre szakosodott boltokban látunk, de az alapvető kiegészítőkön és bútorokon nem szabad spórolnunk.

5 dolog, amit érdemes beszerezni, ha babaszobát rendeztek be

A tapasztalatok szerint egyébként nehezebben találják meg az arany középutat azok, akik az első gyermeküket várják. Ez teljesen érthető, hiszen ilyenkor egy addig ismeretlen terepre tévedünk. A következő tanácsok rajtuk kívül azoknak is hasznosak lehetnek, akik hajlamosak túlvásárolni magukat.

5 dolog, amire mindenképpen ruházzatok be

1. Gyerekágy,kiságy

Ahogyan említettük, a kicsi eleinte nagyon sok időt fog ebben tölteni, ezért lényeges, hogy jó minőségű gyerekágy mellett tegyétek le a voksotokat. Rajtatok múlik, hogy bölcsőt, mózeskosarat használatok kezdetben vagy rögtön egy rácsos ággyal indítotok. Utóbbi praktikusabb megoldás, de nagyon ügyeljetek arra, hogy a rácsok legalább 12 cm-re legyenek egymástól.

baba ágy gyerekágy rácsos ágy kiságy

2. Pelenkázó

Sok babaágyhoz a pelenkázó is hozzátartozik, de ha nem ilyen típus mellett döntöttetek, akkor külön kell beszereznetek. Olyan magas terméket válasszatok, aminek a használata során nem kell görnyedned, hajolgatnod – különösen a szülést követő hetekben ez kulcsfontosságú lesz.

pelenkázó

3. Szekrény a pelenkázó mellett

Csekély befektetést igénylő beruházásról van szó, ami megkönnyíti a babagondozást. A szükséges eszközöket (popsikrém, pelenka, esetleg váltásruha) egyszerűen lekaphatod innen, amikor kell. Így egyrészt nem kell nyújtózkodnod, másrészt egy pillanatra sem kell levenned a szemed a kicsiről.

Interior of modern living room 3D rendering
Interior of modern living room 3 D rendering

4. Komód

Elég egy kisebb darab komód, aminél a fiókok és polcok dominálnak. Mivel gyorsan kinövi a ruhákat, ezért nincs szükség fél gardróbnyi öltözékre, ez a mennyiség pedig kis helyen is el fog férni.

gyerek komód

5. Babakád

Lehet, hogy ezt nem a babaszobában, hanem a fürdőben (vagy a nappaliban) fogjátok tárolni, de mindenképpen vegyétek fel ezt is a bevásárló listátokra. A választásnál nagyon figyeljetek az aljának kialakítására – ha kell, gondoskodjatok egy csúszásgátlóról.

babakád