A kék, ami nem unalmas

A friss és üde hatás eléréséhez dönthetsz egy vagy több, egymással harmonizáló árnyalat mellett. Most mindegyikre mutatunk alternatívát, így megtalálod a hozzád legjobban illőt.

A fürdőszoba egyik tipikus színe a kék – nem véletlenül. A sablonokon túlmutató jégkékkel relaxáló, spa hangulatot idézhetsz, különösen akkor, ha a lágy árnyalathoz finom szürkét társítasz. A hangsúly ebben az esetben a mértéken van, a túl sok kék ugyanis rideggé teszi a kicsi és fénytelen helyiségeket.

Ha nyugalomra vagy energiára vágysz

A nyugalommal összefüggésbe hozott zölddel megelőzheted, hogy csapongjanak az érzelmeid vagy eluralkodjon rajtad a félelem. Ezt a színt csempészheted be a legkönnyebben – elég ha beszerzel néhány zöld növényt.

A lila energiával tölt fel, megnyugtatja a lelket, ráadásul a fürdőnek egyedi megjelenést kölcsönöz. Ha visszafogottan akarod alkalmazni ezt a színt, akkor a világosabb tónusai mellett tedd le a voksod, de ha bátrabb vagy, nem fogsz csalódni a lila csempékben, járólapokban vagy éppen a levendula fürdőszoba bútorban.

 

A fürdő, amire mindenki emlékezni fog

Az extravagáns irány híve vagy? Akkor próbáld ki a pirosat. Amennyiben fokozatosan szoktatnád magad a színhez, először a törölköződ vagy a polcod legyen ilyen színű. A feketével kombinálva pedig biztosan mindenki figyelmét megragadod, aki belép a helyiségbe.

Ha már feketénél járunk: erről először a lehangoltság, a depresszió juthat eszedbe, pedig ez az egyik legelegánsabb árnyalat. A mellé társított fehérrel üdítő hatást érhetsz el, különösen mintaként alkalmazva.

Ezekkel a színekkel teheted hangulatossá a fürdőt

A kevesebb néha több

A legnagyobb mozgásteret talán a fehér adja, az egyhangúságát könnyen megtörheted a fa vagy fém elemekkel, illetve a tükrökkel. Ha nem az eleganciát akarod visszaadni, hanem a vidámságot, akkor válassz sárga, narancs, piros, élénkzöld vagy kék szanitereket, burkolatot.

Azok közé tartozol, akik a semlegességet és az egyszerűséget preferálják? Ebben az esetben meleg, szürke falakat imádni fogod. Gyakorlatilag mindenhez megy, vagyis az összbenyomás a kiegészítőkön múlik.