Nagyon sok szép gyerekszoba bútor van ugyanis, amik nagyon praktikusak is, de nem biztos, hogy annyira könnyű a bőség zavarában megtalálni azt, ami számunkra ideális, illetve ami a csemeténknek is tetszik. Hiszen nyilvánvalóan konkrét elképzelései is vannak arról, hogy milyen szobát szeretne.

Talán ez a dolog legnehezebb része: hogy összehangoljuk a praktikussági szempontokat a gyerek ízlésével. Ifjúsági szoba ötletekért érdemes kicsit körbenézni az interneten, hiszen nagyon sok jó dologra bukkanhatunk, nagyon sok inspirációt találhatunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen berendezési tárgyak is kerüljenek a gyerekszobába, milyen elosztásban, illetve milyen színeket használjunk.

A gyerkőc ízlése mindenekfelett!

Természetesen nagyon fontos, hogy adjunk teret a gyerek ízlésének, hiszen az ő szobájáról beszélünk, ami az ő saját tere, fontos, hogy komfortosan érezze magát benne. Ez pedig akkor fog megtörténni, ha a saját ízlése tükröződik vissza a szoba képén. A legegyszerűbb, ha együtt nézzük át az ötleteket, és együtt próbálunk közös nevezőre jutni azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami tetszik, és mi az, amire szükség van az ifjúsági szoba berendezése során.

Egy ifjúsági szoba esetében meghatározók a színek, hiszen ez fogja egyedivé tenni a szobát, és ez lesz az, ami valamilyen szinten visszaadja a szoba lakójának egyéniségét. Nagyon lényeges, hogy a szoba színvilágát mindenképpen a gyerkőccel együttműködve válasszuk ki, hogy igazán magáénak érezze a szobáját!

A gyerkőc ízlése mindenekfelett!

Mi kerül a gyerekszobába?

Alap bútorok természetesen vannak, amikre minden ifjúsági szobában szükség van. Ilyen például a gyerekágy, amin alszik a gyermek. Ez lehet egy szimpla egyszemélyes ágy, de lehet nagy franciaágy is, vagy egy galériaágy, egyéni ízlés szerint, illetve a rendelkezésre álló hely méretére való tekintettel választhatjuk ki ezek közül a megfelelőt.

Meg kell még említeni a szekrényt, ahol gyermekünk a ruháit tarthatja. Ugyanezen okból érdemes egy fiókos komódot is beszerezni, az olyan apróságoknak, mint a zoknik, illetve az alsóneműk.

A következő lényeges pont az íróasztal, aminél a gyermekünk tanulhat. Erre nagy szükség van, hiszen a tanulás napi szintű feladat egy iskoláskorú gyerek számára, sok éven keresztül, és kell egy hely, ahol ezt kényelmesen megteheti, anélkül, hogy zavarnák. A legegyszerűbb, ha a szobájában van egy saját asztala, megfelelő fényviszonyok mellett. Ide le tud nyugodtan ülni, nem fog mindenki körülötte járkálni, nem terelik el a figyelmét.

Attól függően, hogy mekkora gyermekről van szó, játékai, hobbikellékei is lehetnek, amiket szintén tárolni kell valahol. Ezért gondolkodjunk további játéktárolók beszerzésén is. Nagyon praktikusak a polcrendszerek, ahová beférnek szövetből készült tárolódobozok, ezekbe ugyanis pillanatok alatt össze lehet szedni a játékokat, egyéb holmikat, és már rendet is varázsoltunk a szobában! Viszont minden kéznél van, szem előtt, semmit nem kell eldugni, illetve keresgélni. Ezek különböző méretben kaphatók, a méret attól függ, hogy mekkora fér be a szobába, illetve mennyi holmit kell rajta tárolni.

Ha az ifjúsági szobát minőségi bútorokkal rendezzük be, valószínűleg sokáig kitartanak majd.