Élénk színek

 A színeknek hatalmas erejük van. Nem csak a falakat festhetitek vidám színűre, a bútorokat is kiválaszthatjátok egy-egy élénk árnyalatban. Ügyeljetek az összhangra, mert zavaró lehet, ha minden rikít.

Praktikus tárolók

Egy gyerekszoba tele van pótolhatatlan kincsekkel. A kicsik különleges világához hozzátartoznak a kedvenc játékaik, plüss állataik és a saját kezűleg készített alkotásaik. Mindezt valahova el kell pakolni, amikor rendet akartok varázsolni, ezért a legjobb, ha gondoskodtok az ágy alá vagy a szekrény fölé helyezhető dobozokról.

Multifunkciós bútorok

Ezeknek a megoldásoknak elsősorban a kisebb szobáknál vehetitek hasznát, mert így nem kell lemondanotok egyetlen fontos bútordarabról sem. A gyártók kínálatában találhattok például olyan terméket, ami gyerekágy és íróasztal vagy ágy és fiókos, polcos rész egyben.

A kedvenc mesefigurái

Mindegy, hogy a szuperhősökért, a hercegnőkért vagy az állatokért van oda, a sajátjának fogja érezni a szobát, ha a számára kedves figurák fogadják. Ezek megjelenhetnek a falra festett figurák, a bútorra ragasztott matricák vagy az apró kiegészítők formájában.

Alakítsatok ki külön egy játszósarkot

Ezt akár közösen is kivitelezhetitek, sőt tökéletes szülő-gyerek program lehet. Mivel kialakítása során elsősorban az ő véleménye és elképzelései számítanak, ezért a legjobb, ha veled tart, amikor beszerzed a szükséges eszközöket, dekorációkat.

Persze nem azt mondjuk, hogy mindig a csemetének adj igazat, amikor döntési helyzet előtt álltok, de fontos, hogy ne utasítsd vissza minden ötletét. Az a lényeg, hogy jól érezze majd magát abban a világban, ami csak az övé a lakásban.