1. Csoportosítsatok logikusan

Nem fogunk kertelni, erre egyszer muszáj több időt szánnotok. De higgyétek el, utána kevesebbet fog fájni a fejetek amiatt, hogy nem találtok egy fontos iratot. Használjatok mappákat különböző témák szerint, és címkézzétek fel őket.

A mappázást egyébként arra is használhatjátok, hogy rend legyen az asztalokon: a fontosság vagy az elvégzett feladatok szerint a papírokat különböző színű tartókba tehetitek. Így egyrészt sokkal kisebb eséllyel fog elkeveredni bármi, ezen kívül a módszer segít felállítani a sürgősségi és fontossági sorrendet.

3 tipp, amivel mindennek rend lesz a lelke az irodában is

2. Legyen elég polcotok

Könnyen megeshet, hogy előbb-utóbb helyszűkével néztek szembe, de már nem tudtok hova besuvasztani egy plusz szekrényt. Ilyenkor nem a rendszerezést segítő tárolófelületekről kell lemondanotok, hanem a lakberendezői vénátokat kell előhívnotok.

Vagyis, amikor már nem tudjátok hova tenni a fiókos tárolókat, akkor szerezzetek be masszív, falra szerelhető, polcokat. Arra persze ügyeljetek, hogy ne legyenek túlterhelve – azoknak a dossziéknak, amelyeknek megérzed a súlyát, jobb ha a szekrényben szorítotok helyet.

3 tipp, amivel mindennek rend lesz a lelke az irodában is

3. Okosan válasszatok íróasztalt

Ez alatt azt értjük, hogy a döntés során ne az ár legyen az elsődleges szempont. Ennél fontosabb  a tartósság, illetve a praktikum. Ha ránk hallgatsz, előnyben részesítitek a többfikos változatokat, illetve nagyobb asztallapú darabot szereztek be annak, aki számítógépen dolgozik.

Ugyanilyen lényeges, hogy az asztal strapabíró legyen, hiszen az irodai mindennapokban meglehetősen sok próbatételnek lesz kitéve. Időnként előfordul, hogy erre ülnek a kollégák, az pedig szinte biztos, hogy több kilónyi iratot kell majd elbírnia.

3 tipp, amivel mindennek rend lesz a lelke az irodában is

 

+1. Kérdezd meg, kinek mire van szüksége

Mindenkinek más eszközök lesznek segítségére abban, hogy rendet tartson maga körül (és az irodában). Éppen ezért mérjétek fel, kinek mi könnyítené meg a dolgát és írjátok össze. Lehet, hogy lesz, akinél a post-itek, másnál a színes mappák vagy a kis helyen elférő, mobil fiókos tárolók lesznek a befutók.