A mesterséges fa legnagyobb előnye, hogy a tárolása pofonegyszerű. Csak szétszereled és már mehet is a szekrénybe. Ám az ott való hosszadalmas álldogálás magában hordozhat kellemetlen velejárókat is. A porosodás mellett a sok holmi között nyomorogva a fa szerkezete is deformálódhat. Ezeket a problémákat azonban könnyedén elkerülheted alábbi tippjeinkkel!

Műfenyő megfelelő tárolása

Az egyik érv a műfenyők mellett a szétszerelhetőségük. Találhatsz belőlük beakasztós ágszerkezetűt, melyekre egyenként kell felhelyezned az ágakat, vagy pántos megoldást, amelyet egyszerűen szétcsúsztathatsz és összehajthatsz.

Amennyiben az előbbire esett a választásod, a szétszerelés egyszerű. Akaszd le az ágakat a törzsről, majd egy csokorba gyűjtve már be is csomagolhatod és mehet a gardróbba. A pántos verzió esetében mindig ügyelj arra, hogy a fát úgy tedd a helyére, hogy az ágakat pontosan lehajtod.

Műfenyő tisztítása, hogy minden évben tündököljön

A műfenyő takarítása az ünnepek előtt és után is célszerű. Egy rosszul gondozott fa melegágya lehet a penésznek és az allergiát okozó tényezők elszaporodásának.

Ha éppen most kaptad elő a padlásról az örökzöldet, első lépésként egy alapos szellőztetéssel indíts! Ezalatt átvizsgálhatod, hogy a fa nem-e károsodott, valamint azt, hogy hol szorul tisztításra. Átfújhatod a leveleket sűrített levegővel is, ez segít megszabadulni a portól a nehezebben elérhető helyeken. Ezt követően már csak át kell törölnöd, majd hagyd megszáradni.

Ha ezeket a lépéseket betartod és minden használat előtt és után egyaránt megfelelően gondozod, úgy gondoskodhatsz a műfenyő hosszú élettartamáról. Ha a fa tiszta és ápolt, nem csak az otthonod ragyogását biztosíthatod, de kellemetlenségek nélkül élvezheted a családoddal az ünnepeket is.

Műfenyő karbantartása okosan

Biztosítsd a legjobb hangulatot évről évre. Válassz műfenyőink széles választékából és többé nem okoz majd fejtörést a karácsonyfa!