Azért is érdemes ezekre az apróságokra figyelmet fordítani, mert az Újévi hiedelmek és szokások az egész évet meghatározzák. Az a balszerencse, amit szilveszter alkalmával hozol a fejedre, 12 hónapon át kísérnek majd és nem is szabadulsz majd tőlük a következő évig.

Eszem-iszom, dínom-dánom

Nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztasz az év utolsó és első napján. A lencséről például hosszú idők óta tartják, hogy bevonzza a szerencsét, ezért is kerül gyakran a menüsorra. Baromfit ellenben nem érdemes enni, mivel ezek a kotnyeles állatok elkaparják a szerencsét.

A pezsgőfogyasztás szokása már egészen más gyökerekre nyúlik vissza. A habzó bor felfedezését követően sokáig csak a leggazdagabb réteg engedhette meg magának fogyasztását, mivel készítése hosszadalmas procedúra. Mára már könnyebben elérhető, s éppen múltja miatt, ha gazdagságra vágysz, ne felejts el pezsgővel koccintani!

Tartsd távol magadtól a balszerencsét

Habár a tűzijáték sokak által nem túl kedvelt mulatság, mivel drága és az állatok is megijednek a durrogástól, jótékony hatása is lehet a fényjátékoknak. Az erős fények és hangok szilveszterkor képesek távol tartani mindenféle rosszat. Elő azzal a dudával!

Arra is érdemes figyelned, hogy mivel töltöd az év első napját. Ez a nap ugyanis meghatározza majd az elkövetkezendőket. Tartózkodj tehát a vitáktól és veszekedésektől! Helyette egy bögre forró kakaó mellett kuckózzatok be pároddal vagy családtagjaiddal a nappaliba és nézzetek meg egy vidám filmet.

Ha a fentieket betartod, biztos lehetsz benne, hogy az újabb esztendő is virágzó és boldog lesz. Kerüld el a balszerencsét és töltsd az időt inkább terveid megvalósításával és az álmaid felépítésével!