A medence vizének tisztán tartásához elengedhetetlen, hogy mi magunk minél kevesebb szennyező anyagot vigyünk a vízbe. Ezért a vízbe lépés előtt érdemes langyos vízzel lezuhanyozni, hogy eltávolítsuk a bőrünkről a naptejet, izzadtságot, vagy a talpunkra tapadt port, fűszálakat. A kültéri medencék mellé gyorsan és könnyen telepíthető napelemes kerti zuhannyal oldhatjuk meg ezt legegyszerűbben.

NAPELEMES KERTI ZUHANY működése

A kerti zuhany tartályában lévő víz a napsütés hatására felmelegszik és térfogattól függően 6-8-10 liter melegvíz áll rendelkezésre pár óra elteltével. Sportolás, vagy akár kerti munka után bátran beállhatunk a kellemes vízsugarak alá, hogy felfrissüljünk. Ha a meleg víz éppen kifogy, a hűs cseppeket is élvezhetjük – a gyerekek különösen szeretnek rohangálni alatta forró nyári napokon, nagyokat nevetve.

Beüzemelés és tippek

Bízzunk meg szakembert a beüzemeléssel, hiszen szakszerűen rögzítve, a megfelelő tömítésekkel ellátva lesz csak hosszú életű a kerti zuhany. Hibás telepítés esetén egy vihar alkalmával eldőlhet, összetörhet. Ha rosszul állítjuk össze, a folyamatos csöpögés miatt a vízszámlánk lesz több.

A solar kerti zuhany típustól függően közvetlenül a vezetékes vízre köthető, ha van hozzá kiállás a medence közelében. Ha nincs, akkor a kerti csapra, locsolótömlőre csatlakoztatható. Kisebb tartályos kerti zuhany esetén használjunk hosszabb slagot, hiszen az abban lévő víz is felmelegszik a napon, utánpótlást biztosítva a zuhanyzáshoz.

Ha nincs medence a kertben, akkor is érdemes beszerezni egy kerti zuhanyt, hiszen egyszerű és gyors felfrissülést biztosít napozás után, hűsítő permet a házi kedvenceknek.

Nincs szükség áramra, csupán víz kell és napsütés, ez annyira egyszerű, hogy kár lenne kihagyni!