A problémák akkor kezdődnek, ha a már berendezett lakásunkat szeretnénk átvariálni.

Különösen bonyolult folyamat ez a fürdőszobai munkálatoknál.

Ha a vizes helyiség alapterülete viszonylag kicsi és fürdőkádunkat zuhanykabinra cserélnénk helymegtakarítás céljából, de nem tudjuk, miképp fogjunk hozzá, íme egy kis segítség, mire is kell fokozottan figyelnünk!

A méret a lényeg

Nagyon fontos, mielőtt még bármit tervezgetnénk, ne adj’ isten megvásárolnánk, hogy töviről-hegyire kimérjük a távolságokat, a fürdőszoba oldalainak hosszát, szélességét és magasságát.

Alapvetőnek tűnhet, de sokan pontatlanul számítják ki a fürdő adatait, majd később, mikor már az átalakítás lezajlott, és az újonnan beszerzett kabint be akarják helyezni döbbennek rá, hogy túl kicsi, túl nagy, nem passzol.

A segítségkérés kifizetődő

Nyilvánvaló, hogy amennyiben nem nyertünk a lottón vagy nem hunyt el egy külföldön élő, távoli nagynénink, aki busás összeget hagyott ránk, minél költséghatékonyabban szeretnénk megoldani a zuhanykabin beszerelésének folyamatát.

Hajlamosak vagyunk arra, hogy különböző oktató videók alapján nekiálljunk saját kezűleg barkácsolni, ám ezzel nagyobb eséllyel károsítjuk magunkat, mintsem spórolnánk.

A vizes blokkok beépítése, átalakítása, szerelése szakembert igénylő feladat.

Rengeteg szanitergyártó/ forgalmazó cég foglalkozik szakszervízzel is, ezt ajánlatos igénybe venni, mert a profi beépítés mellett garanciát is vállalnak, mondanom sem kell ezzel is a pénztárcánkat kíméljük.

Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

Ami igazán fontos, az a szemnek…

Láthatatlan. Így van ez a csövekkel, vízhálózattal, lefolyórendszerrel is. Amíg ezek nincsenek a helyükön, nincsenek megfelelő állapotban- ehhez szintén szakavatott kéz szükséges-, addig hiába álmodjuk meg, milyen kabint és hova szeretnénk.

A munkálatok előzménye a fent említett vízcsövek, valamint lefolyó kiépítése, az, hogy hol találhatók a vízkiállások és a lefolyó a padlóban, meghatározza, hova tudjuk a későbbiekben elhelyezni a zuhanykabint.

Szigetelés, amin minden elbukhat

Sarkalatos pontja a beépítésnek, hogy a burkolatok megfelelőek legyenek- amennyiben csempézést kell igénybe venni, előre szóljunk, hogy a zuhany hátfaláról lesz szó, körültekintően dolgozzon a mesterember-, és a szigetelés- mindenképp a szilikonos lehetőséget válasszuk- precíz, pontos legyen.

Ha észrevesszük, hogy a munkálatok végezte után valahonnan csöpög a víz, azonnal orvosoljuk a problémát, főképp, mert elképzelhető, hogy nem csak ott szivárog a kabin, ahol mi látjuk.

Előzzük meg az esetleges beázást vagy penész kialakulását!

Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

Tegyél magadnak egy szívességet, spórolj pénzt és energiát, bízd profikra a beszerelést!