Ha egy szűk lakásba sodort a sors, akkor a kanapéágy a te bútorod. Jó választás, hiszen ha igencsak szűkös a lakótered, akkor nehéz benne otthon érezned magadat. Nos, ebben segít a kanapéágy, hiszen csak annyi helyet foglal, amennyit feltétlen muszáj. Nézd a jó oldalát, így napközben sokkal több hely szabadul fel a szobában. Este pedig, ha szeretnél kényelmesen végigterpeszkedni, akkor csak húzd ki, és az igazak álmát alhatod rajta.

Ugye, milyen praktikus? Spórolj meg vele magadnak te is jó pár négyzetcentimétert.

Eleget tesz a minimalista kívánalmaknak

A kanapéágy beleillik a minimalista lakberendezés kereteibe, hiszen abszolút nem terpeszkedik el a szobában, és ezáltal elősegíti annak letisztult megjelenését.

Tipp:

  • feltétlenül mérd le a területet, ahova szánod, hogy biztosan elférjen
  • válassz hozzá párnákat, de jó lehet a levehető párnás háttámla is

Kiváló vendéglátó

Mindannyian próbáljuk úgy berendezni a nappalit, hogy szükség esetén el tudjunk szállásolni legalább egy vendéget. A kanapéágy méltó társad ebben.

Ha úgy gondolod, hogy gyakran lesz vendéged, akkor mindenképp a kényelmesebb darabok között válogass, hogy az elszállásolt a lehető legjobban érezze magát nálad.

A kanapéágy kialakítása lehet szivacsos (ez a keményebb), rugós, és dupla rugós. Szuper, ha mosható, de legalábbis tisztítható a kárpitja, hogy mindig rendesen, felkészülten várhasd a barátaidat rokonaidat.

Tippek:

  • olyat válassz, aminek van ágyneműtartója (vagy legalábbis legyen máshol helyed a párnáknak, takaróknak)
  • próbáld ki többször a kihúzását, összecsukását, fontos, hogy könnyedén menjen

Többfunkciós

Nem csak üldögélni lehet rajta, hanem az alábbi tevékenységek esetén is kiváló:

  • TV nézés a barátokkal (szuper, ha van egy háttámlája, amihez hozzá lehet dőlni)
  • délutáni szunyókálás
  • olvasgatás, zenehallgatás, avagy a sziesztád méltó eltöltése
  • vendégek elszállásolása

Olyat modellt válassz, amely ülni, és feküdni is szuper kényelmes, hiszen ha csak az egyik funkcióját nem teljesíti, már boldogtalan leszel vele.

Tipp: mielőtt megveszed, próbáld ki, vagy mérd le az ülőmélységét, hiszen ez biztosítja majd a számodra, hogy kényelmesen elhelyezkedhess rajta.

Ezt a kanapéágyakat ajánljuk a figyelmedbe:

Erre jó egy kanapéágy

Maxi kanapéágy