Minden porcikánkon érezzük a hatását

A masszázsnak köszönhetően ellazulnak az izmain, ami nemcsak a stresszoldásban nyilvánul meg. Mivel lelkileg is megnyugszunk, ezért éjszaka pihentető, mély alvásban lehet részünk, így reggel újult erővel ébredhetünk fel.

Az alvásnak pedig kiemelten fontos szerepe van a testsúly szabályozásában, az izmok regenerációjában, illetve az immunrendszer állapotának fenntartásában. És persze lényegesen jobb a közérzetünk, amikor kipihentek vagyunk, aminek a környezetünk különösen örül.

De nem csak az alvás által fokozza az immunrendszer ellenálló képességét. Ezt támogatja a vérkeringés serkentésével is, aminek köszönhetően gyorsulnak a regenerációs folyamatok. A masszázsmedencével az ízületeinkkel is jót teszünk, mert a meleg víz felhajtóereje a tehermentesítésükkel segíti a regenerálódást.

 

Nem csak az izmainknak, a bőrünknek is jó tesz

A jakuzzit a szépség-, és egészségmegőrzés egyik eszközeként tartják számon. Bár laikusként elsősorban a kényeztetés és az izomlazítás miatt merülünk el a pezsgőfürdőben, a bőrünk is meghálája, ha ezt az alternatívát választjuk a pihenésre, feltöltődésre.

Talán eddig nem gondoltál arra, hogy a meleg víz a pórusokra is jó hatással van. Pedig ezeket megnyitva segít megszabadulni a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagoktól, és felveszi a küzdelmet a narancsbőr ellen, mert alaposan átmasszírozza a kényes területeket.

 

A legjobb, ha rendszeresen beiktatjuk

A jakuzziban töltött percek (órák) felérnek egy boldogságterápiával, mert amíg ebben pihenünk, az agyunk endorfint termel. Ez pedig csökkenti a testünk különböző pontjain jelentkező fájdalmat, amitől úgy érezhetjük, mázsás súlytól szabadulunk meg.

Persze nem mindegy, milyen gyakran iktatjuk be a programjaink közé a használatát. Ha rendszeressé tudjuk tenni, akkor az erek rugalmasabbá válhatnak, a vérkeringésünket egészséges tartományba terelhetjük, sőt az izomtónust is javíthatjuk.

Az sem probléma, ha csak alkalmanként van rá lehetőségünk, mert ebben az esetben is élvezhetjük az olyan azonnali hatásokat, mint a közérzet javulása, a pihentető alvás és a testi, lelki felfrissülés.