Reggel hűsítő, frissítő zuhannyal indítani a napot, feltöltődni energiával, este pedig forró vízben relaxálni a fürdőkádban, majd pihe-puha törölközőbe csavarodni felbecsülhetetlen értékű „program”.

Azonban, ha a törölközőnk érdes felületű, karcolja a bőrt, esetleg nem teljesen tiszta, vagy szakadt, kellemetlen az illata, nos, az rengeteget ront az élményen.

Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a higiéniára, hiszen egész testünkkel érintkezik az anyag, a baktériumok könnyen táptalajra találnak, fertőzéseket, betegségeket eredményezhet a nem megfelelő állapotú törlő alkalmatosság.

Törölköző trend?

Persze! Kérdezzünk csak meg egy lakberendezőt, millió érvet tudna felsorakoztatni azzal kapcsolatban, miért nem mindegy milyen színű, mintájú, anyagú a törölközőnk, és különböző stílusú fürdőszobába milyen fajta passzol inkább.

Az egyszerű, sima hófehér a szállodák könnyed eleganciáját kölcsönzi a helyiségnek, a mintás, feltűnő darabok egyszínű csempével mutatnak a leginkább, a lágy, krémes árnyalatok harmóniát, letisztultságot sugároznak.

Figyelj oda!

A törölközőket, ágyneműket- hacsak nem extra kényes anyagból vannak- célszerű 90 fokon mosni, a tökéletes fertőtlenítés érdekében.

Nagymamáink hajlamosak arra, hogy még a papírszalvétát is kivasalják, kikeményítsék, ez nem túl jó ötlet a törölközőkre nézve. Soha ne vasaljuk, könnyebben tönkre megy az anyag, durvává, rücskössé válik.

Kiterítve, ne felakasztva szárítsuk, ha egy mód van rá friss levegőn, de a mostanában divatos törölközőszárító radiátorok is remekül megfelelnek erre a célra.

Organikus, bambusz, modál, tessék?

Ha azt mertük feltételezni botor módon, hogy a törölközőnk csak egy egyszerű használati tárgy és általában pamutból készül óriásit tévedtünk!

A vegán életmód és „mindenmentes” ételek fénykorában, ahol szelektíven gyűjtjük a szemetet valamint, ha bármiben glutént találunk enyhe rángógörcs kerülget, majd pont a törölközőnk ne lenne környezettudatos?!

Bambusz zokniról már viszonylag sokat hallottunk, itt az ideje, hogy a bambusz törölközőket is megismerjük! Hipoallergén, vegyi anyagoktól mentes, taszítja a rovarokat!

Az organikus bio pamutból készült termékeket bátran vásárolhatják az elkötelezett környezetvédők, viszont színek terén itt nem túl nagy a választék, ugyanis az organikus színezők száma alacsony.

A modál egy bükkfából nyert cellulózból létrehozott anyag, gyorsabban szárad,mint a sima pamut, jóval nagyobb a nedvszívó képessége, ráadásul bőrkímélő, így ideális választás azoknak, akik esetleg ekcémától vagy pikkelysömörtől szenvednek.