A gerinceddel is jót teszel egy babzsákfotellel

Bár a babzsákfoteleket szinte mindenki ismeri, ennek ellenére nem sok szobában találkozunk vele. Pedig ha sikerül megtalálnod az igényeidhez passzolót, akkor várni fogod, hogy végre belehuppanhass egy hosszú nap után.

Pleasant Morning at Home

A kényelmen kívül az egészségedre is jó hatással van, mert úgy alakítják ki, hogy illeszkedjen a gerincoszlopodhoz. Ennek köszönhető, hogy szinte azonnal megtalálhatod benne a tökéletes ülő-, vagy fekvőpozíciót. (Persze elképzelhető, hogy eleinte többet fogsz fészkelődni, mire felfedezed a tökéletes pózt.)

A dizájn szempontjából szerencsére nagyon sok alternatíva érhető el, így biztosan találsz a szobádba illő darabot. Azért van néhány kivétel – egy letisztult, elegáns stílusú hálószoba vagy nappali összhangját például elég erősen megtörné egy bohókás babzsákfotel.

 

Próbáld ki a hintaszéket és a relax fotelt

Az opciók között talán fel sem merül benned a hintaszék, pedig már néhány, ebben töltött perc után szétáradhat benned a nyugalom. Nem véletlen, mert a csecsemőkorban megszokott ringatást idézi, ami teljesen ellazít (ezért ülünk szívesen felnőttként a hintaágyba vagy függőágyba is).

Gray knot cushion on a blue rocking chair standing in a white ch

Lehet, hogy eddig nem hallottál róla, de a hintázás erősíti a két agyfélteke kapcsolatát, így észrevétlenül fejleszti a gondolkodásunkat. Egy másik, szintén aggyal kapcsolatos hatása, hogy stimulálja a koncentrációért felelős agykérget, ezzel segíthet a figyelemzavar leküzdésében.

A relax fotel már a nevével is utal arra, hogy ha ebbe vackolod magad, akkor pihentető pillanatok elé nézel. Úgy is mondhatnánk, hogy ez ötvözi az előző két ülőalkalmatosság előnyeit, ráadásul az elegáns szobákba is tökéletesen passzol. A hátrányai között említhető, hogy a lábtartós változatának nagyobb a helyigénye, illetve az előző két alternatívához képest magasabb áron érhető el.

Jack russel terrier dog lies on a deck-chair

Mielőtt bármelyik opció mellett leteszed a voksod,vedd figyelembe a következő 3 szempontot

  • mennyire gyakran fogod használni (ez az anyag kopásállósága miatt lényeges)
  • mekkora helyet tudsz felszabadítani neki (egy relax fotel nem fér el egy babzsákfotelnyi helyen)
  • mire fogod használni (ha nyugalomra vágysz, akkor a hintaszék lesz a befutó, a tévézéshez és lazuláshoz a babzsák, míg a feltöltődéshez a relax változat)