Hot Water Shower Cabin

Ám – talán épp az egyedülállóan széles választék miatt –, a közelmúltban számos vásárló szegezte nekünk a kérdést: végül a görgős íves, tolóajtóval felszerelt szögletes, esetleg inkább a nyílóajtós zuhanykabint mellett döntsön? A vásárlói igényekre reagálva, bejegyzésünkben összeszedtük néhány szempontot: mit érdemes tudni a különböző típusokról, valamint azt, hogy az egyes igényekre (pl. mágneses ajtózáras kialakítás) mely termékek adnak választ.

Rendelkezésre álló terület szerint

Választás szempontjából döntő tényező, hogy tulajdonképpen mekkora a fürdőszoba alapterülete: a zuhanykabin nyílásszögét minden esetben mérlegelni kell. Apró fürdőszobákhoz a nyílóajtós megoldások például kevésbé ajánlottak, hiszen értékes területtől fosztják meg el az amúgy is szűkös helyiséget. Ilyen feltételek mellett válasszunk a toló- vagy csuklóajtós (avagy harmonikaajtós) zuhanykabinok közül.

Mosaic bathroom with glass shower

Apróságnak tűnhet, de a szögletes zuhanykabinokat a sarkok miatt főleg nagyobb fürdőkbe ajánljuk, ahol a felhasználók nem ütköznek folyton a „kiálló” részekbe.

Ha igazán tágas, széles bejáratra vágyik, az Austin íves zuhanykabint jó szolgálatot tehet otthonában. Mostanában azonban egyre inkább népszerűsödnek az ún. walk-in, besétálós zuhanykabinok is. Az ilyen zuhanykabinok előnye a formabontó és szellős design mellett, hogy szerkezetük nem ajtókon alapszik, hanem statikus panelekből áll, így a görgők vagy toló sínek meghibásodási lehetősége gyakorlatilag 0.

A drága hosszú távon költséghatékonyabb döntés lehet

Az íves kialakítású görgős zuhanykabinok, bár az alacsonyabb árfekvést erősítik és ennek ellenére kiváló minőségben készülnek, erősebben kopnak, gondosabb ápolást igényelnek, és a kis alkatrészek miatt összességében a cseréjük is macerásabb.

Ehhez képest egy nyílóajtós zuhanykabin jóval elegánsabb és modernebb külsővel büszkélkedhet és alapvetően problémamentes működésű, ám nagyobb anyagi befektetéssel jár.

És mert a zuhanykabint pucolni is kell majd…

A görgős kabinok védelmében elmondható, hogy habár korábban takarítás tekintetében igencsak problémásnak számítottak, a Spirit Bamboozuhanykabin modern dupla rugós görgői például már azt is lehetővé teszik, hogy az ajtó „kiakasztásával” a zuhanykabin valamennyi részét elérhessük.

plumbing and drawings, construction still life

Néhány tipp, hogy milyen zuhanykabint vegyél

  • Ha a már meglévő zuhanykabin görgői végleg elhasználódtak, és cserére szorulnak, keresse fel kiegészítőkhöz tartozó aloldalunkat!
  • Az igazán vízálló záródást némelyik zuhanykabinban ma már mágneses szilikon ajtózár is biztosítja.
  •  A normál mélységű tálca mellett ma már divatosak a mélytálcás zuhanykabinok is. Némelyiket beépített ülőkével forgalmazzuk, így képesek maximális kényelmet biztosítani.

Tetszett bejegyzésünk a zuhanykabinok kiválasztásáról? Akkor a különböző zuhanytálcák összevetése is érdekelheti!

Ne felejtse el megosztani bejegyzéseinket ismerőseivel is!