Ha a baj már megtörtént, dolgozzunk az ellenszeren. Lássunk pár jól bevált tippet, amivel a macskajaj kellemetlen tüneteit orvosolhatjuk.

Folyadék, minden mennyiségben!

A vizet tartják a leghatékonyabbnak a dehidratáltságod és rosszulléteid csillapítására, de ahány ember, annyi másnap, van, aki nem bír egy korty ásványvizet sem lenyelni ilyenkor.

A megoldás: szánsavas víz, kóla, gyümölcslevek.

A gyümölcslevekkel azért óvatosan, ha egyébként is ég a gyomrod, nem ajánlatos savas italt fogyasztani. Ne a száz százalékos termékek közül válassz, elégedj meg ebben az esetben az alacsonyabb gyümölcstartalommal rendelkező itallal is.

Forró fürdő, hideg zuhany

Az, hogy melyiket preferálod az állapotodtól, valamint ízlésedtől függ.

Ha elképesztően meleged van reggel, izzadsz, érdemes kicsit lehűteni magad a zuhanykabinodban, még jobb, ha olyan fülkével rendelkezel, amiben esetleg le is tudsz ülni.

Üldögélj, zubogtasd a fejedre a vizet, hidd el, felébredsz, felpezsdülsz utána.

A forró fürdő, gőzfürdő, szauna pedig tökéletes választás, ha ráz a hideg.

A melegtől kitágulnak az ereid, könnyebben távoznak a méreganyagok szervezetedből, kicsit relaxálsz, pihensz, áldani fogod a pillanatot, mikor úgy döntöttél szükséged van egy fürdőkádra.

Győzd le a macskajaj tüneteit – 3 életmentő tipp, ha kínoz a másnaposság

A mama főztje

Hiába érzed magad úgy, mint egy jól funkcionáló tengeribeteg egy három hetes hajóút során, a meleg, ínycsiklandó húsleves minden háborgó gyomrot megnyugtat.

Ha „nincs kéznél” édesanyád, és még egy kockás levest sincs erőd összedobni, kapd öledbe a laptopodat és rendelj netről.

Kuckózz be, tegyél be egy blőd vígjátékot, amin nem kell sokat gondolkodni, és szürcsölgesd a forró húslevesed. Tuti terápia másnaposság ellen!