Amikor egy ilyen kicsi helyiséget kell berendezni, mindig célszerű praktikus és multifunkciós megoldásokban gondolkozni, hogy végül tényleg minden elférhessen. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a végeredmény ne lehetne esztétikus és kellemes, ahová szívesen lépsz be esténként munka után, hogy egy ellazító fürdőt vegyél.

Mutatjuk, hogyan használhatod ki megfelelően a rendelkezésre álló helyet.

Így használhatod ki a helyet alacsony belmagasság esetén

A panelos fürdőszobák egyik nagy problémája, hogy az esetek többségében alacsony belmagassággal rendelkeznek. Ezért fontos, hogy ezt a magasságot pontosan lemérd, mielőtt zuhanyzót vásárolnál. A mélytálcás zuhanykabinok például gyakran túl magasnak bizonyulnak. Ugyanakkor egy klasszikus, vagy egy walk-in típus remek megoldás lehet a problémára.

Hogy elegendő pakolóhoz juthass, célszerű olyan mosdót választanod, amihez tartozik szekrény is. Így kihasználhatod a csap alatt fellelhető üres területet. És persze érdemes a felette található üres falat is használnod például egy tükrös szekrénnyel, ami két funkciót is ellát egy időben.

Ugyanis az alacsony belmagasság nem jelenti, hogy ne építkezhetnél a falra, csak tudnod kell, hogy meddig teheted ezt meg. Ehhez elsősorban pontos mérésekre lesz szükséged, így tudni fogod, hogy mekkorák azok a darabok, amelyeket még felszerelhetsz. Ám a polcok, radiátorok és akasztók számára biztos, hogy lesz elég helyed a falon is, mivel ezek nem foglalnak el nagy felületet.

Játssz a térrel és használd ki az alapterületet!

Nem csak a belmagassággal bánnak csínján a tervezők, amikor a panel fürdőszobákról van szó, hanem az alapterülettel is. Ezért fontos, hogy azt a keveset optimálisan tudd kihasználni, különben lépni sem tudsz majd a helyiségben.

Sok esetben még arra sincs lehetőség, hogy fürdőkádat helyezz el a fürdőben. Viszont ha egy rövidebb darabhoz van elég helyed, akkor nem muszáj róla lemondanod. Azt már fentebb is kifejtettük, hogy a mélyebb zuhanyzók sokszor nem férnek itt el, ugyanakkor egy kádparaván már jó megoldás lehet, hogy megakadályozd a víz kifröccsenését.

Jó barátaid lehetnek még a mobil bútorok is. Ezeket elrejtheted az ajtó mögé, vagy beteheted a szekrénybe, amikor nincs szükséged rájuk. Paravánból, de akár radiátorból is választhatsz olyan modellt, amit nem kell fixen rögzítened sehová. Ennek köszönhetően nem foglalja feleslegesen a helyet, csak akkor kell elővenni, amikor tényleg használod őket.

Nagyon fontos, hogy amikor kevés helyed van a rendezkedésre, akkor alaposan átgondold, hogy mi az, amire valóban szükséged lesz. Egy tágas sarokkád nem biztos, hogy jó ötlet, de találhatsz más, kényelmes megoldásokat helyette. Fenti tanácsainkkal könnyebben berendezheted ezt az apró kuckót úgy, hogy minden percet kiélvezhess, amit ebben a helyiségben töltesz.

Panel fürdőszoba ötletek mindenkinek

Ha szeretnéd beszerezni a legújabb fürdőszoba bútoraidat, akkor vess egy pillantást széles választékunkra! Találd meg a legjobb darabokat és alakítsd ki a saját lagúnádat akár a legkisebb fürdőszobában is! Sokoldalú és esztétikus megoldások tárháza vár webáruházunkban.