Csak a megjelenésben térnek el?

Első ránézésre az juthat eszünkbe, hogy a külcsínt leszámítva nincs jelentős különbség az egyes gyártók árui között. A hagyományos típusokon túlmutatva ma már számtalan modern, letisztult megjelenésű csaptelep lelhető fel a piacon, melyek a funkció mellet stílust visznek a fürdőszobába vagy a konyhába. A kétkaros telepek ma már új köntösben is elérhetőek, ötvözve a modern és a régi világot, egy meghökkentő megjelenést ereményezve.

A külsőn túl természetesen egy meglehetősen összetetett jellemzőkkel bíró termékről van szó, bár tagadhatatlan, hogy a forgalmazók elsősorban a dizájn terén igyekeznek különbözni egymástól. A technikai jelemzők közül érdemes odafigyelni a csatlakozók anyagára, a zajcsökkentő elemekre, a felszerelés egyszerűségére, a  vízmegtakarító tulajdonságra, a szükséges kenőanyag minőségére – az élő szervezetre ártalmatlan legyen – és a túlnyomás enyhítése is.

Most elmondjuk, mire figyelj a csaptelep választása során

Itt is figyeljünk az energiatakarékosságra

A jelenleg elérhető darabok általában réz vagy króm profillal készülnek, kerámia betéttel, ami a kenőanyagot megtartva finomabb mozgást eredményez, így biztosítva a hosszabb élettartamot, ezen túlmenően pontosabb szabályozást biztosít és enyhíti a túlnyomást. A termékek az átfolyás alapján kerülnek osztályozásra, a nagy átengedett vízmennyiség pazarlást, az alacsony pedig a komfortérzet romlását eredményezheti.

Most elmondjuk, mire figyelj a csaptelep választása során

A fürdőszobai csaptelep választása során így erre a jellemzőre érdemes kiemelten odafigyelni. A Z 7,5-9 l/perc, az A 13,5-15 l/perc, az S 18-19,8 l/perc a B 22,8-25,8 l/perc vízáteresztést, az ezek felett álló – C, D – jelölések pedig ennél nagyobb fogyasztást takarnak.

A felsorolásból látható, hogy a kompromisszumot a kényelem és a takarékosság közöt az A, illetve az S kategória jelenti, vagyis érdemes ezeket a kategóriájú termékeket előnyben részesíteni a döntés során.